Ceviz Yaprak Gübrelemesi

Ceviz Yaprak Gübrelemesi: Ceviz Yetiştiriciliğinde Gübreleme Yöntemleri Nelerdir, Ceviz Fidanları Gübrelemesi Nasıl Yapılır, Ceviz Ağacı Gübrelemesinde Nelere Dikkat Edilmelidir, Cevizde Yaprak Gübrelemesi Nasıl Yapılır,  Ceviz Fidanlarına Ne Zaman Gübre Verilir, Ne Kadar Gübre Vermek Gerekir

Ceviz ağaçlarınız güzel filiz vermiyor mu? Ceviz meyvesinde kalite düşüklüğü mü yaşıyorsunuz? Ağacınız kurumaya mı başladı?

Artık tüm bu  sorunlarınıza rekor gelişim ile çözüm buldunuz. Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir.

Sadece 1 kez kullanma ile toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getiriyorsunuz. Rekor Gelişim ile ceviz ağaçlarınızın son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, ceviz meyvesinin kaliteli olmasını sağlarsınız.

Rekor gelişimi ceviz ağaçlarınıza uygularken dekara 12 kg   gelecek şekilde uygulama yaparsınız. 12 kg rekor gelişimi bir dekardaki ceviz ağacı sayısına bölersiniz ve her bir ağacınıza kök boğazından başlayarak taş iz düşümüne kadar buğday saçar gibi saçıp 2-3 parmak kadar toprağınıza karıştırırsınız.

Rekor gelişim toprakta etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ağaçlarınızdaki ve toprağınızdaki değişime inanamayacaksınız.

Ceviz Yetiştiriciliğinde gübreleme yaparken gübrelerden en iyi şekilde yararlanmak için uygulama zamanının yanı sıra uygulama yöntemi de çok önemlidir.

Yapraktan gübre uygulaması;  kimyasal gübrelerin ceviz bitkisini  yakmayacak dozlarda suda eritilerek bitkinin üst aksamına ve özellikle ceviz yapraklarına püskürtülerek uygulanması metodudur.

Aslında en güzel ve en sağlıklı gübreleme, gübrenin toprağa verilmesi şeklindedir. Fakat bazı durumlarda topraktan uygulanan gübre bitkiye geçmeyebilir. Mesela toprakta yoğun kireç var ise toprak pH’ı yüksek ise topraktaki bitki besin elementleri bitkiye geçemez. Bu nedenle  ceviz ağacındaki , özellikle mikro element eksikliklerinin etkili ve hızlı bir şekilde giderilmesi için yapraktan uygulama yapılabilir.

Burada ceviz ağacına yapraktan gübre uygulaması yaparken dikkat edeceğimiz husus bu gübrelemenin doğru zamanda yapılmasıdır.

Örneğin ceviz ağacının çiçeklenme döneminde veya ceviz meyvesinin  oluşumu sırasında yapraktan gübreleme yapılmamalıdır. Aksi takdirde bu durum çiçeklerin yanmasına ve tozlaşmanın engellenmesine neden olabilir.

Ceviz fidanlarına yapraktan gübreleme, sabah erken saatlerde ya da akşam serinliğinde yapılmalıdır.Ceviz ağacında  yaprakların alt ve üst yüzeyleri çok iyi ıslatılmalıdır.