Cevizde Bant Yöntemi İle Gübreleme

Cevizde Bant Yöntemi İle Gübreleme: Ceviz Yetiştiriciliğinde Gübreleme Yöntemleri Nelerdir, Ceviz Fidanları Gübrelemesi Nasıl Yapılır, Ceviz Ağacı Gübrelemesinde Nelere Dikkat Edilmelidir, Ceviz Fidanına Ne Kadar Gübre Verilmelidir, Ceviz Gübrelemesi Ne Zaman Yapılır

Ceviz fidanlarınız büyümüyor mu? Ceviz ağaçlarınızdan istediğiniz verimi alamıyor musunuz? Ağaçlarınız yeterince sürgün yapamıyor mu?

Artık tüm bu  sorunlarınıza rekor gelişim ile çözüm buldunuz. Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir.

Sadece 1 kez kullanma ile toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getiriyorsunuz. Rekor Gelişim ile ceviz ağaçlarınızın son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, ceviz meyvesinin kaliteli olmasını sağlarsınız.

Rekor Gelişim ile dünya standartlarında ceviz elde edebilirsiniz. Hem dekarda alacağınız verim bakımından hem de elde ettiğiniz cevizin kalitesi bakımından Rekor Gelişim size kazandırır.

Rekor gelişim toprakta etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ağaçlarınızdaki ve toprağınızdaki değişime inanamayacaksınız.

Ceviz Yetiştiriciliğinde gübreleme yaparken gübrelerden en iyi şekilde yararlanmak için uygulama zamanının yanı sıra uygulama yöntemi de çok önemlidir.
Fosfor ve çinko gibi toprakta kolayca yarayışsız forma geçen bitki besin elementleri için banda uygulama en uygun yöntemdir. Ceviz ağaçlarında bu elementler köke en yakın bölgeye verildiğinden cevizler bu besinleri kolayca alabilmektedir.

Ceviz yetiştiriciliğinde gübre fiyatının yüksek olduğu ve daha az gübre kullanma zorunluluğu olduğunda banda uygulama yöntemi en uygun yöntemdir.
Ceviz ağaçlarında banda uygulama yöntemi taç izdüşümüne kadar yapılmaktadır. Özellikle cevizin en sevdiği bitki besin elementleri olan fosfor ve potasyum gübrelerinin taç izdüşümüne, 15-20 cm açılan derinliğe uygulanması ve uygulandıktan sonra üzerinin toprakla kapatılması gereklidir.

Fosforlu ve gerekiyorsa potasyumlu gübre erken ilkbaharda ceviz ağacının tacının altına (iz düşüme) açılacak 15-20 cm genişlik ve 15-20 derinlikte daire şeklindeki hendeğe, verilerek üzeri toprakla doldurulur.

Toprak işlemenin traktörle yapılabileceği ceviz bahçelerinde , gübreler ceviz ağaçlarının sıralarına paralel geçen 15-20 cm derinlikte açılan hendeklere verilebilir.