Ceviz Sulama İle Birlikte Gübreleme

Ceviz Sulama İle Birlikte Gübreleme: Ceviz Yetiştiriciliğinde Gübreleme Yöntemleri Nelerdir, Ceviz Fidanları Gübrelemesi Nasıl Yapılır, Ceviz Ağacı Gübrelemesinde Nelere Dikkat Edilmelidir, Ceviz Ağacına Ne Kadar Gübreleme Yapılır, Cevizde  Ne Zaman Gübreleme Yapılır

Ceviz ağaçlarınız gelişmiyor mu? Olması gerektiği gibi ceviz elde edemiyor musunuz? Ağaçlarınız güzel fışkın yapamıyor mu?

Rekor Gelişim toprağınızı ideal bir tarım toprağı nasıl olması gerekiyorsa o kıvama getirir. Toprağınızın 1,5-2 metre derinliğe kadar yumuşak, tavlı bir yapıda olmasını sağlar. Ceviz fidanlarınızın çok iyi gelişmesini, iyi derecede boy atmasını, sürgün oluşturması sağlar. Verdiğiniz gübrenin toprakta tamamıyla çözünmesini sağlar . Bu sayede hem  ceviz ağaçlarınızın atılan gübrenin  tamamından faydalanmasını sağlarken hem de toprakta birikme olmayacağından dolayı toprağınızda kireçlenme ve ph yükselmesi gibi sorunlarla karşılaşmanızı önler.

Rekor gelişimi ceviz ağaçlarınıza uygularken dekara 12 kg   gelecek şekilde uygulama yaparsınız. 12 kg rekor gelişimi bir dekardaki ceviz ağacı sayısına bölersiniz ve her bir ağacınıza kök boğazından başlayarak taş iz düşümüne kadar buğday saçar gibi saçıp 2-3 parmak kadar toprağınıza karıştırırsınız.

Rekor gelişim toprakta etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ağaçlarınızdaki ve toprağınızdaki değişime inanamayacaksınız.

Gübrelerden en iyi şekilde yararlanmak için uygulama zamanı kadar uygulama yöntemi de çok önemlidir.

Ceviz yetiştiriciliğinde sulama ile birlikte gübre yapılması demek; gübrenin sulama suyuna karıştırılarak sulama ile birlikte toprağa verilmesidir.

Bu yöntem özellikle büyük ceviz bahçeleri düşünüldüğü zaman, işçilik ve yakıt tasarrufu bakımından çok uygun bir yöntemdir. Fakat bu yöntemle ancak suda kolay eriyebilen bitki besin elementleri toprağa verilebilir. Örneğin, Amonyum nitrat, Amonyum sülfat, Kalsiyum nitrat, üre, Amonyum fosfat, Potasyum klorür, Potasyum sülfat, Diamonyum fosfat gibi gübreler su ile karıştırılarak verilebilir.

Sulama suyuyla verilemeyecek bitki besin elementleri  ise fosforik asit, susuz amonyak, amonyak eriyikleri, süperfosfat, jips, kireç ve bazı kompoze gübrelerdir. Sulama ile birlikte  gübrelemede kullanılacak gübreler suda çökelme yapmayacak veya basınçlı sulama sistemleriyle uygulanacaksa da tortu oluşturmayacak nitelikte olmalıdır.