Ceviz Kimyasal Gübre Uygulaması

Ceviz Kimyasal Gübre Uygulaması: Ceviz Yetiştiriciliğinde Gübreleme Yöntemleri Nelerdir,  Ceviz Fidanları Gübrelemesi Nasıl Yapılır,  Cevize Hangi Kimyasal Gübreler Verilir,  Ceviz Ağacı Gübrelemesinde Nelere Dikkat Edilmelidir, Ceviz Fidanında  Ne Zaman Gübreleme Yapılır, Ceviz Ağacı İçin Ne Kadar Gübre Kullanılır

Ceviz ağaçlarınız güzel filiz vermiyor mu? Ceviz meyvesinde kalite düşüklüğü mü yaşıyorsunuz? Ağacınız kurumaya mı başladı?

Artık tüm bu  sorunlarınıza rekor gelişim ile çözüm buldunuz. Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir.

Sadece 1 kez kullanma ile toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getiriyorsunuz. Rekor Gelişim ile ceviz ağaçlarınızın son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, ceviz meyvesinin kaliteli olmasını sağlarsınız.

Rekor Gelişim ile dünya standartlarında ceviz elde edebilirsiniz. Hem dekarda alacağınız verim bakımından hem de elde ettiğiniz cevizin kalitesi bakımından Rekor Gelişim size kazandırır.

Kimyasal gübreler tekli veya çoklu olmak üzere bitki besin elementlerini bitkinin kullanımına hazır bir şekilde bulundurmaktadır. Bu nedenle ekim veya dikim sırasında veya sonrasında hemen uygulanmalıdır.

Çok erken verilmesi halinde toprakta zamanla ya kaybolur yada bitkinin alamayacağı yarayışsız forma dönüşmektedir.

Bitki büyüdükten sonra gecikerek verilmesi halinde ise toprak yüzeyinde kalır ve bitkiye yararı olmaz.

Azotlu gübreler çok hareketli olduklarından fazla yağış ve sulama ile yıkanarak, gaz halinde uçarak kaybolurlar. Bu gibi kayıpları önlemek için bu besin maddesine en çok ihtiyacı olduğu gelişme dönemlerinde bölünerek uygulanmalıdır. O yıl o ürüne gerekli olan yani toprak analiz sonuçlarına göre önerilen azotun yarısı ekimle birlikte veya hemen sonra verilmelidir.

Fosforlu Gübrelerin uygulanma zamanı; ekimden hemen önce tamamı uygulanmalıdır.

Potasyumlu gübrelerin uygulanması toprak analiz sonuçlarına göre gerekiyorsa uygulanması gereklidir. Bu gübre de fosforlu gübreler gibi ekim veya dikim zamanında verilmelidir. Potasyumlu gübrelerin tamamı bir kerede uygulanmaktadır. Ancak yıkanma ile kaybının söz konusu olabileceği bölgelerde ikiye bölünerek verilebilir.