Ceviz Depolama

Ceviz Depolama: Ceviz Meyvesi Hangi Koşullar Altında Depolanır, İç Cevizi Saklama Koşulları Nelerdir, Kabuklu Ceviz Kaç Derece Sıcaklıkta Saklanır, Cevizde Kavlatma Ne Zaman Yapılır

Ceviz ağaçlarınız gelişmiyor mu? Olması gerektiği gibi ceviz elde edemiyor musunuz? Ağaçlarınız güzel fışkın yapamıyor mu?

Artık tüm bu  sorunlarınıza rekor gelişim ile çözüm buldunuz. Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir.

Sadece 1 kez kullanma ile toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getiriyorsunuz. Rekor Gelişim ile ceviz ağaçlarınızın son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, ceviz meyvesinin kaliteli olmasını sağlarsınız.

Rekor Gelişim ile dünya standartlarında ceviz elde edebilirsiniz. Hem dekarda alacağınız verim bakımından hem de elde ettiğiniz cevizin kalitesi bakımından Rekor Gelişim size kazandırır.

Rekor Gelişim toprağınızı ideal bir tarım toprağı nasıl olması gerekiyorsa o kıvama getirir. Toprağınızın 1,5-2 metre derinliğe kadar yumuşak, tavlı bir yapıda olmasını sağlar. Ceviz fidanlarınızın çok iyi gelişmesini, iyi derecede boy atmasını, sürgün oluşturması sağlar. Verdiğiniz gübrenin toprakta tamamıyla çözünmesini sağlar . Bu sayede hem  ceviz ağaçlarınızın atılan gübrenin  tamamından faydalanmasını sağlarken hem de toprakta birikme olmayacağından dolayı toprağınızda kireçlenme ve ph yükselmesi gibi sorunlarla karşılaşmanızı önler.

Rekor gelişimi ceviz ağaçlarınıza uygularken dekara 12 kg   gelecek şekilde uygulama yaparsınız. 12 kg rekor gelişimi bir dekardaki ceviz ağacı sayısına bölersiniz ve her bir ağacınıza kök boğazından başlayarak taş iz düşümüne kadar buğday saçar gibi saçıp 2-3 parmak kadar toprağınıza karıştırırsınız.

Rekor gelişim toprakta etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ağaçlarınızdaki ve toprağınızdaki değişime inanamayacaksınız.

Hasattan sonra en kısa zamanda cevizin dış kabuğunun meyveden ayrılması (kavlatma) işlemi yapılmalıdır.

Ceviz yüksek yağ içeriğine sahip bir  meyvedir. İç cevizde yaklaşık % 70 civarında yağ olduğundan, yağların bozulmaması için uygun şartlarda depolanması gerekir.Depolamadaki problemler yağ asitlerinin bozularak acılaşmasına sebep olur.İç meyvenin bünyesinde yağ bozulmalarına sebep olmamak adına  uygun şartlarda depolanma son derece önemlidir. Bu yüzden cevizler düşük sıcaklıklarda ve kuru ortamlarda saklanmalıdırlar.

Ambalajlama bir ürünün pazarlanmasında çok önemli bir aşamadır. Bu yüzden ambalajların sağlıklı materyallerle usulüne uygun yapılması gerekir.

 İç ceviz ambalajının ışık geçirmeyen, vakumlu plastik torbalarla yapılması ve etiketlenmesi oldukça önemlidir.Bu şekilde bir paketleme tüketiciler açısından daha sağlıklıdır. Hasat ve hasat sonrasındaki dönemlerde yapılan  işlemlerin doğru olması üretici ve dolaysıyla da ülke cevizciliği açısından dikkat edilmesi gereken konuların biridir.

İç cevizin depolanmasında ortamın nem oranı % 4-5 civarında, sıcaklık 4-5  C olduğunda  iç cevizler 1-1,5 yıl kadar  saklanabilir. Ancak cevizlerin kabuklu saklanmasında fayda vardır.Kabuklu olarak saklanacak cevizler ise  21 C de 4 ay boyunca, 1 C de ise iki yıl boyunca saklanabilir.

Fakat şunu da belirtmek gerekir. Cevizler diğer sert kabuklu meyveler kadar

dayanıklı değildir. İç ceviz ise kolay bozulur. Bunu önlemek için düşük sıcaklık ve düşük nemle birlikte antioksidant madde uygulaması, vakum koşulları (düşük oksijen) ve karanlık gereklidir. Bu koşullarda 18 ay renk ve lezzetini korurlar.

T.S.E. ye göre kurutulmuş kabuklu cevizlerde %8, iç cevizde ise %5 nem oranı istenir.