Ceviz İklime Göre Gübreleme

Ceviz İklime Göre Gübreleme: Ceviz Fidanı Yetiştiriciliğinde Gübreleme Nasıl Yapılır, Yağışlı Bölgelerde Yetiştirilen Cevizlerde Gübreleme Nasıl Yapılır, Kurak Mevsimde Ceviz Ağaçlarında Gübre Uygulaması Nasıldır, Cevize Ne Kadar Gübre Verilmelidir,  Ceviz Gübrelemesi Ne Zaman Yapılır

Ceviz ağaçlarınız gelişmiyor mu? Olması gerektiği gibi ceviz elde edemiyor musunuz? Ağaçlarınız güzel fışkın yapamıyor mu?

Artık tüm bu  sorunlarınıza rekor gelişim ile çözüm buldunuz. Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir.

Sadece 1 kez kullanma ile toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getiriyorsunuz. Rekor Gelişim ile ceviz ağaçlarınızın son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, ceviz meyvesinin kaliteli olmasını sağlarsınız.

Ceviz fidanı gübrelemesinde gübrelemeyi hangi iklimde yaptığımız son derece önemlidir. Çünkü hava koşullarına göre, yapılan gübrelemede dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır.

Rekor Gelişim ile dünya standartlarında ceviz elde edebilirsiniz. Hem dekarda alacağınız verim bakımından hem de elde ettiğiniz cevizin kalitesi bakımından Rekor Gelişim size kazandırır.

Rekor gelişim toprakta etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ağaçlarınızdaki ve toprağınızdaki değişime inanamayacaksınız.

Örneğin sonbahar ya da kış döneminde havanın yağışlı ve nemli olduğu  iklim koşullarında ceviz gübrelemesini  olabildiğince cevizin  dikimine  yakın dönemde yapılmalıyız. Çünkü yağışlar, bitki besin elementlerinin topraktan yıkanıp akmasına sebep olur.

Havanın çok sıcak ve çok kurak olduğu dönemlerde ise gübreden buharlaşma kayıplar olur. Bu yüzden bu durum göz önüne alınarak ceviz  gübreleme zamanı ayarlanmalıdır.

 Ceviz gübrelemesi   üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisi de tohumun çimlenmesi sırasında toprakta yeteri kadar cevize yarayışlı bitki  besin maddesi bulunduracak şekilde gübreleme zamanını ayarlamaktır. Aksi durumda gübrelemeden amaçlanan başarıya ulaşılamaz.

Genel olarak konuşursak ceviz gübrelemesinde cevize verilecek olan  organik gübrenin sonbaharda toprağa atılması  daha uygundur. Çünkü kışın  yağışlarla  birlikte organik gübrenin toprağa nüfuz etmesi daha kolay olur.

Kimyasal gübrelerdeki bitki besin elementleri bitkinin alımına hazır durumda olduğu için ekim veya dikim sırasında uygulanmalıdır. Bu gübrelerin uygulanma zamanı ise verilecek bitki besin elementlerine göre değişiklik göstermektedir. Ceviz dikimi sırasında fosforlu ve potasyumlu gübrelerin  verilmesi uygundur.

Azotlu gübreler ise mutlaka bir kaç defada bölünerek uygulanmalıdır. Çünkü azot hareketli bir elementtir ve kolayca topraktan  kaybolmaktadır. Ceviz fidanı uykusundan uyanmadan hemen önce azot takviyesi yapılmalıdır.Mümkünse 5-6 kalemde toprağa verilmelidir.

Yağışlı bölgelerde veya kumlu topraklarda uygulanacak olan azotlu gübreler ise  daha çok parçaya bölünerek uygulanabilir. Bu uygulama şekli ile gübreden meydana gelecek kayıplar en aza indirilmiş olur.